For Cake's Sake
Custom baking

In maart 2023 is er bij mij een zware gluten-, melk-, en ei-intolerantie geconstateerd waardoor het bakken zoals ik het kende drastisch moest veranderen.


Wat betekende dit voor mij? 

Bakken zoals ik het kende kon niet meer dus zoeken naar alternatieven om zachte smakelijke cakes te krijgen zonder het gebruiken van traditionele ingrediënten. 

Alle weergegeven creaties zijn gluten-, ei- en melkvrij. 


Wat zit er dan wel in? 

cakes: suiker, rijstmeel, maïszetmeel, zetmeel, wijnsteenbakpoeder, aquafaba, guargom (E412), zuurteregelaar: glucono-delta-lacton (E575), zout, soja

Afhankelijk van smaak kunnen de cakes/botercreme bijkomend nog bevatten: 

- natuurlijke ingrediënten: aardbei, citroen, appel, bosbes, pistache, pinda, dadel (altijd vers of gevriesdroogd product)

- plantaardige room (kaas)

- Kleurstof